DEEL DIT ARTIKEL
Somers Kantoor- en Garderobemeubilair – part of VMT Companies

VMT Companies neemt Somers Kantoor- en Garderobemeubilair over

Somers Kantoor- en Garderobemeubilair; niet alleen een begrip in Waalwijk, maar ook in de metaalbranche. Deze producent van duurzaam stalen maatwerk meubilair beschikt over een geautomatiseerd machinepark. En een eigen poedercoat-installatie. “Dat biedt enorme kansen voor VMT Companies”, vertelt Kees Verschoor (eigenaar van VMT Companies).

In dit interview vertelt Kees onder andere wat de overname betekent voor de klanten en leveranciers van Somers Kantoor- en Garderobemeubilair én hoe deze stap past binnen de ambities van VMT Companies om een volwaardig, innovatief én betrokken productiepartner te zijn voor haar klanten.

Win-winsituatie: synergie en schaalvoordeel

Via een relatie kwam Kees in contact met Anton Bierkens, de voormalig eigenaar van Somers Kantoor- en Garderobemeubilair. “We dronken een kop koffie en spraken over synergievoordelen. VMT Companies is verder qua automatisering, moderne machines en papierloos werken. En Somers Kantoor- en Garderobemeubilair biedt ons een mooie schaalvergroting. Daarbij is het voor kleine bedrijven steeds moeilijker om het hoofd boven water te houden. Daarom stelde ik Anton voor zijn bedrijf over te nemen. Dat leidde voor ons beiden tot een win-winsituatie”, vertelt Kees over de aanleiding van de overname.

VMT coating
Na de overname, in mei 2024, werd Somers Kantoor- en Garderobemeubilair opgedeeld in drie onderdelen. De firma Somers blijft onder de eigen naam bestaan en richt zich op sales en assemblage. VMT Productions neemt het gedeelte metaal over. En VMT Companies krijgt er met VMT Coating een eigen poedercoatingafdeling bij.

Kees: “Of het nu gaat om metaal, aluminium of verzinkte materialen. Door poedercoating in eigen huis te halen, kunnen wij hoogkwalitatief buitenbestendig spuitwerk bieden. En alle productieprocessen rondom metaalbewerking van A tot Z in house uitvoeren.”

Kees vervolgt: “Wij passen innovatie en ambitie toe in iedere stap van onze productieprocessen. Zo werken wij als één van de weinige bedrijven in Nederland volgens de Qualisteelcoat-normering. En blijven onze coatingmedewerkers continu optimalisatieslagen doorvoeren voor een optimaal resultaat.”

Nieuwe kansen
Ook nieuw is het verkoopkanaal van Somers Kantoor- en Garderobemeubilair. Een afdeling die volgens Kees al een tijdje plat lag: “De firma Somers bediende vooral bestaande klanten. Daar komt nu verandering in. Wij blazen de marketing- en salesafdeling nieuw leven in. En gaan het aanbod vergroten. Zo gaan we ons breder oriënteren in het maken van kasten. Dat biedt nieuwe kansen!”

Productie- en leverproces met 1 week verkort
Voor de klanten en leveranciers betekent de overname vooral extra mogelijkheden. “Zij kunnen gebruikmaken van services die er eerst niet waren. Daarbij slaan we een enorme slag op het gebied van snelheid en kwaliteit. Zo hebben we met de start van VMT Coating het totale productie- en leverproces al met één week weten te verkorten”, besluit Kees ons gesprek.

PS: Wij kijken er erg naar uit om kennis te maken met de klantenkring van Somers Kantoor- en Garderobemeubilair. Mocht je vragen hebben over de overname, schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Tijdens een persoonlijk gesprek vertellen we je graag het hele verhaal en nemen we je mee in de toekomstsplannen van Somers Kantoor- en Garderobemeubilair, als onderdeel van VMT Companies.

ANDER NIEUWS